Popcorn i mikrovågsugn
Popcorn i micro

Popcorn är ett riktigt nyttigt snack! De flesta tycker att popcorn poppat i kastrull smakar bättre än mikrovågsugnspopcorn som man ställer in på 4 minuter och så är det klart. Just att det max tar 4 minuter i micron gör dock att många väljer detta val istället för att riskera att bränna kastruller och glömmer du locket på kastrullen så har du vips också fått ett fyrverkeri i köket som tar mer än 4 minuter att städa upp.

Med denna smarta skål så kombineras det bästa av två världar! Man lägger helt enkelt bara in majskornen och lite olja i skålen, sätter på locket (glöm nu inte det!) och bums in i micron på 3-4 minuter. Skålen är av silikon vilket gör att popcornen inte bränns vid. Du hittar den på Coolstuff.

{ 1 comment }

Nycklar på nyckelring är ett evigt gissel att hålla koll på. Vissa använder nagellack för att märka olika nycklar och vissa har stora tunga föremål i sin nyckelring för att de ska kunna känna tyngden i fickan. Här presenteras ett par lösningar för att du ska bli bättre vän med dina nycklar. Snart är väl tiden för analoga nycklar förbi va?

Smart nyckelringSmart nyckelring

Varför, varför och varför har inte detta kommit tidigare? Varför kom vi själva inte på det? Varför har man ett nyckelhuvud egentligen som man trär på en nyckelring när huvudet istället utgör en perfekt nyckelring. Smart lösning! Har dock inte sett den på marknaden ännu.

 

Hookeychain Magnet

Nyckelring magnetEller varför inte en nyckelring som även är en magnet. Har du exempelvis en klädhängare i metall i hallen är det bara att hänga på denna. Kanske inte så bra att ha en stark magnet i fickan dock.

 

 

 

 

 

 

Water Buoy

Flytande nyckelring - water buoyDenna nyckelring är en hit för alla båtmänniskor! Nyckelringen har en inbyggd ballong som blåses upp och gör att dina nycklar som annars hade förpassats till havets botten nu istället flyter upp till ytan. Nyckelringen har stark flytkraft vilket gör att den klarar av att hålla flytande saker upp till 1 kg.

Finns på Water Buoy

{ 0 comments }

Smycka kabeln istället!

KabelhållareVissa verkar ha magiska fingrar och lyckas alltid trolla bort alla kablar. Jag själv är värdelös på att gömma kablar och lyckas alltid trassla ihop en 3-4 kablar i en hörna innan jag är helt nöjd. Nu finns räddningen för mig och jag måste säga att den är riktigt smart. Om man inte kan gömma kablar, vad gör man då? Man smyckar dem! Så måste konstruktören ha tänkt antar jag.

Fäst kabeln

Löven och fågeln är i själva verket spikar vilket gör att du kan fästa kabeln hur du vill, du kan låta två kablar som ska åt olika håll gå upp där så att det blir som en gren. Möjligheterna är oändliga, men genast vart det väldigt mycket roligare att ha kablar framme!

Denna smarta fästanordning för kablar finns på Designtorget och för 12 st blad och en fågel betalar du 95 kr!

{ 2 comments }

Hållare telefon bilFäst Iphone på ratten

Det är aldrig bra att ta bort sikten från väggen och titta på din gps (som nuförtiden allt oftare sitter i din smartphone). Så önskemålet från Polisen och Trafikverket tror jag är att vi inte alls ska titta på dessa prylar. Det absolut värsta vi kan göra är att använda vår Iphone eller Android som GPS medan den ligger i knät eller vi håller den i handen för att bilen saknar fäste.

Denna smarta hållare som heter GoSmart Clip råder bot på de problemen och blir en slags medelväg mellan optimal säkerhet och smidig hjälpreda. Du fäster hållaren mitt på ratten och hållaren kan justeras för olika smartphones. Priset för den lilla manicken ligger på ca 220 kr.

Fästanordning Iphone bil

{ 0 comments }

Använd Iphone med vantarIphone med vantarna på

I princip de flesta som gillar teknik och köper ny mobil idag köper en telefon med pekskärm (touchscreen). Problemet med pekskärmar och vantar är att de inte går ihop. Det är aldrig kul under en kall vinter att behöva ta av sig vanten för att fördriva tiden med sin Iphone eller telefon medan man väntar på bussen. Hos Coolstuff löser man problemet genom att köpa ett par vantar som man kan använda på sin Iphone eller annan pekskärm. Men tänk om man har ett par favoritvantar som man väldigt gärna vill ha, då de till och med matchar skalet på telefonen? Eller varför inte mössan. Att köpa speciella vantar är en smart sak men tänk om man kunde få sina favoritvantar att bli induktiva.

Iphonevänliga vantar

Köper du Digits så löser du problemet! För $14 får du fyra digits som är små pins som du sätter på insidan och utsidan av din vante. På utsidan får du en liten silikonplatta som blir din smartphones bästa vän. På insidan sitter en liten plupp som låter dina fingrar åter komma i kontakt med pekskärmen, fast denna gång är de varma.

Finns att köpa från Quirky.

Länge leve pekskärmen, länge leve de varma händerna!

Smart va?

{ 0 comments }

Luktar skorna illa?

Ta bort fotsvett

Få bort fotsvettslukt ur skor De flesta av oss har råkat ut för det, särskilt under sommaren. Dina favoritskor börjar avge en illaluktande odör av fotsvett när du haft på dig skorna ett tag. Tar du av dig skorna så förpestar du hela hallen. Ska man slänga Converse skorna för det? Det finns en rad […]

Läs hela artikeln →

Färgglad förvaring av småsaker

Smidig förvaring De här små färgglada plastgrunkorna kanske inte ser så mycket ut för världen förutom att de sätter färg på den. Men faktiskt fungerar de som smart förvaring av små saker, till exempel gem, nålar eller liknande. Det är bara att vända på dem och förvara alla slags småsaker i dem! När man väl […]

Läs hela artikeln →

Ananaskniv

Rolig ananaskniv som förenklar och försnyggar din ananasförbrukning! Nu kan alla som har planerat att ha ett strandparty eller liknande också ha snygga ananasbitar på sin fest. Den här smarta ananaskniven låter dig nämligen på ett enkelt sätt skära upp din ananas snyggt och prydligt. En bild säger mer än 1000 ord finns det ju […]

Läs hela artikeln →

Ihopfällbar stege

Thumbnail image for Ihopfällbar stege

Ihopvikbar stege En smart stege som är lätt att transportera vilket var designerns tanke när han tog fram en portabel stege. Det som går att montera bort är själva trappstegen medan längden är densamma. Jag gillar konceptet och tanken och visst är det smart att kunna plocka ner en stege. Bättre lösning på en portabel […]

Läs hela artikeln →

Ombytesväska

Ombytesväska Alla idrottare har säkert varit på lite konstiga ställen med halvdana omklädningsrum. Inte bara idrottare utan alla som har rest mycket har säkert upplevt detta. Särskilt resande idrottare vet jag har upplevt äckliga, ofräscha och rent av snuskiga omklädningsrum. För alla er kanske GYST bags kan vara någonting att ha. De är gjorde för […]

Läs hela artikeln →